zondag 21 augustus 2016

Dag 6 (20.8.2016) - van Béziers naar Ornaisons : hoe sterk is de (eenzame) fietser?

[Steven]  De dag begint met een ontbijt op de mooie patio van het hotel. Daarna gaan we naar een mobiele-telefoon reparateur, die toevallig een paar panden naast het hotel zit. Hij zal kijken of hij de waterschade in Pablo's i-Phone kan herstellen. We zullen worden gebeld als ze meer weten.

Om 12h krijgen we het goede nieuws, Pablo's telefoon kan worden hersteld! We geven akkoord en halen de telefoon gelijk daarna op. Pablo is er ZEER blij mee! 

Om het goede nieuws te vieren nemen we een drankje bij een heel leuk café bij de kathedraal Saint Nazaire: Pablo herstelt het contact met zijn vrienden, ik schrijf het blog en daarna gaan we op pad. 

We passeren een bord dat aangeeft dat Béziers de wereldhoofdstad van de wijn is. Dat is misschien zo  wat omvang betreft, maar een Corbieres kan zich toch echt niet meten met een wijn uit de Bordeaux of de Bourgogne. 

We komen weer langs het Canal du Midi, dat we beiden schitterend vinden. De oude bomen, het aquaduct, de tunnel, maar ook de vele terrasjes langs het water maken het kanaal een bijzonder decor voor een bootreis. Een tochtje met een kajuit boot heeft mij altijd wat saai geleken, maar als ik later oud en grijs ben lijkt me zo'n tochtje op het Canal du Midi wèl zeer aantrekkelijk. 

Op het vervolg van onze tocht hebben we de wind flink tegen. Hij komt uit het zuiden, is dit de mistral? De wind is zo fel dat zelfs heuvels omlaag ons nauwelijks helpen om vooruit te komen. We ontdekken dat er verschillende elementen zijn die de fietser kunnen hinderen: 

1) heuvels 
2) wind
3) slecht wegdek
4) zon 
5) regen
6) auto's 

Bij Capestang bekijken we hoever we vandaag ondanks de wind kunnen komen: we besluiten een hotel te boeken bij Ornaisons. Dat is nog 30 km. 

De tocht voert ons langs steeds meer bramen, over grindpaden, en langs een vijgenboom waar we gulzig van snoepen. 

Tegen half acht komen we aan bij ons hotel. We nemen een plons in het zwembad, en schuiven dan aan voor een hapje in het bijgelegen restaurant. Het voorgerecht (zalm met rode biet) en het hoofdgerecht (entrecote/carré d'agneau) zijn prima, al vindt Pablo het vlees iets te rood. De kaas en het toetje (café gourmand) vallen echter iets tegen. We klasseren het restaurant op nummer drie, na Le Vieux Chêne in Causse de la Selle en Le Restaurant du Chateau in Aubenas. 

Tijdens het diner bekijken we de route. Het blijkt dat de route ophoudt op zo'n 100 km voor Barcelona, bij Figueres/Girona. Dat komt ons misschien wel goed uit, want het zijn nog zo'n 180 km naar Figueres, en we hebben nog maar drie dagen, daar Pablo graag terug wil zijn in Madrid op woensdagavond 24 augustus (vanaf vrijdag 26 neemt hij deel aan een survivaltocht van de "Duke of Edinburgh").

180 km in drie dagen moet te doen zijn, al moeten we de Pyreneeën natuurlijk nog bedwingen ....

Statistieken: 

Route: Béziers - Ornaisons 
Afgelegde dagafstand: 43,78 km
Effectieve fietstijd: 2:54
Gemiddelde snelheid: 15h30
Topsnelheid: 33,5 km/uur
Totaal afgelegde afstand: 407,79 km



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten